Blogg

Hur gick det egentligen på kursen ?

Det var en blandad kompott av hundar på första kurstillfället   och jo Yazzie var den yngsta deltagaren   och vet du vad : jag tyckte hon skötte sig med bravur  .

Mitt fokus var inte på skyltarna utan att bygga upp och få vetskap om hur bra kontakt vi hittills byggt upp . Och jag blev faktiskt glatt överraskad   hur pass fokuserad hon ändå var på mig när det fanns så många intressanta hundar runt omkring. Vi tränade på följsamhet , sitt och ligg . Jag använde mig av klicker och godis . 

Däremot hade jag grymt dåligt samvete för Stella som jag inför denna första kursdag lämnat hemma   och jag vet ju hur himla kul Stella tycker rallylydnad är . 

Så efter att försiktigt frågat kursledarna om möjlighet att oxå få ta med Stella nästa gång och fick ett ja så blev jag så himla glad 

så till nästa kurstillfälle så ska min älskade dotter  hänga med och träna passivitetsträning m Yazzie på sidan av planen och Stella ska få visa upp det hon älskar att göra    med mig .

Kan tänkas att lillmatte faktiskt blir imponerad för hon har aldrig varit med på rallylydnad och vem vet - hon kanske blir biten av det 

Det här med att jobba med sina hundar är ju så otroligt roligt och jag har nu insett att vår sommar redan är fullbokad m olika aktiviteter och planer 👏👏🌞🌞.  Ja , utställningar är inbokade , och jag planerar för första lilla  lilla lilla viltspåret för Yazzie . Det ska bli intressant och se hur hon agerar i det läget .Första gången kan ju vara en lite spännande " farlighetskänsla"  

 

Sedan ska vi förhoppningsvis få börja en kurs till , jag och vovvarna . Den får jag berätta mer om sedan . 

Igår startades gräsklipparen för första gången så Yazzie blev introducerad till den där saken och som vanligt - så reagerade hon hur coolt som helst .

Först tittade hon på avstånd en kort stund sedan fortsatte hon med sin boll- lek 

imageimage 

 

 

image 

Nu kanske du tycker att det ser mycket somrigt och varmt men skenet bedrar 

Här i Sundsvall är det SVINKALLT och väldigt stormigt . Jag hoppas verkligen att det kommer lite mer värme och mindre blåst nu när det är helg för nu vill jag ut i skogen , njuta av både hundar och helgledighet - allt blir ju så mycket trevligare med lite värme 😀. 

Nu är det ju så att Yazzie visar stor uppfinningsrikedom . Inom loppet av 30 minuter lärde hon sig att öppna dörrar inomhus - forcera grinden framför ytterdörren - öppnade den och avslutade m att springa till altandörren . Både hon och Stella såg mycket nöjda ut . 

Tur är väl att vi har staket runt hela gården och att deras matte lärt sig att låsa dörrarna 🙊

 

Och vet du vad - igår fyllde jag 41 år ... Svårt att förstå förstås 😚😚😚 och gissa vad jag fick av min make 👏👏👏👏 Ett utställningstält 😀

 image

Nu har vi både regn och vindskydd till nästa gång 👏👏

 

På återseende // 

 

Bildspel

 

Bloggerska - Exempel


Beatrice Lönn