Blogg

Dagens skogsäventyr med spår

Idag åkte vi ut till favoritskogen där hundarna fick flyga mellan stock och sten 

Stella började spåra rådjur och Yazzie var inte sen med att stoppa ner nosen hon oxå .  dem fick avsluta efter en stund fast det räckte för att matte skulle komma på att testa Yazzie på personspår .

Så tillbaka vid bilen kopplades bägge hundarna och fick vänta med husse medans jag gick iväg för att lägga ett personspår med ett avslut med godis som belöning .

När jag kom tillbaka instruerades husse vart spåret började så fick han gå första spåret m Yazzie medan jag stod kvar och hade passivitetsträning m Stella, vilket visade sig vara en utmaning i sig .

Stella visste direkt vad som var på g och att hon inte fick gå spåret tyckte hon inte om . 

Jag var ju själv så nyfiken på hur Yazzie skulle agera att jag var tvungen att stå så jag åtminstone såg början 😉. 

Husse drog iväg - visade på Yazzie början,( stampade upp rejält )  och sa spår . 

Redan i början fattade pyret och av vad jag kunde se så spårade hon både i rätt tempo och noggrant och kom fram till belöningen utan några som helst problem 👏👏

Husse var mäkta stolt när de kom tillbaka och förvånad över att jag lagt ett så långt första gången - hmm jo jag har ju faktiskt uppmärksammat att den lilla damen har bra spåregenskaper så jag trodde inte alls att det skulle bli något problem egentligen - däremot la jag ingen vinkling . 

Det blir lite spännande att fortsätta och se hur hon utvecklas 👏👏. 

Tillbaka till Stella som jag under tiden de gick spåret körde lite rallylydnadsmoment med , det blev en bra aha-upplevelse för matte . Jag fick jobba lite extra för att uppmärksamheten skulle ligga på mig måste jag få säga så det blev en bra kort träningsstund för både mig och Stella  image

jag måste påminna mig själv att Stella är bara två år och hon är inte alls färdig i sin mognad 😁. Vi har mycket kvar att jobba med 😀. 

Bägge hundarna ligger nu utslagna i soffan - det är jobbigt att vara med husse och matte i skogen 😜😍

På återseende // 

 

 

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bildspel

 

Bloggerska - Exempel


Beatrice Lönn