Blogg

Motivation och belöning

nu har det gått  någon månad sedan sist och livet med Stella fortsätter. Vi har nu viltspårtränat med stort spårintresse , det har fungerat kanon. Trodde att vi skulle Starta anlag innan vintern - döm om min förvåning när jag fick höra att reglerna ändrats till att man måste vara 9 mån och över . så utifrån det så tar vi itu med det till våren istället - för det är ju så kul . 

Tänk att jag för någon månad sedan tänkte att Stella var rädd för andra hundar - DET ÄR HON INTE - nu så ser hon alla fyrbenta som potentiella lekkamrater istället. På gott och ont ;). 

Lillhjärtat har verkligen tagit våra hjärtan med storm och jag lovar - hon är snabb att utnyttja det oxå bl.a. genom att charma till sig extra godbitar av husse ;). 

Vi fortsätter i sakta mak att jobba med kontakt och lydnad och här måste jag , matte alltså slå mig själv i huvudet ibland för att påminna mig själv att ha TÅLAMOD :P , inte ha så bråttom och tänka att hon är i valpålder . Och inte ha så stora krav . Hon är faktiskt väldigt duktig :D . så därav motivation och belöning . att hitta rätt belöning för motivera till uppgiften. Vi har provat på klickerträning och ska fortsätta med det - leka oss fram . Jag vill ju att Stella ska fortsätta imagetycka att det är jätteroligt att jobba med sin matte och faktiskt strunta i alla störningsmoment runt omkring . Jag undrar - en maskeraddräkt som levande  kycklingkorv - eller utklädd till Springervalp - det vore nåt kanske :P. På utställningen så fick hon väldigt bra kritik som avslutades med att hon hade något röda ögon som störde uttrycket- kunde ju inte förklara För domaren att hon under 2 timmar före hade fullt sjå att hålla koll på 148 valpar som hon trodde hon skulle få leka med, något överansträngd efter att gjort sitt bästa för att få igång alla . Vad har nu matte lärt sig ? 1. Stella är inte rädd för hundar!! 2 . Passivitetsträning med andra hundar 3 . Ta med buren !! imageimage


På återseende //


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bildspel

 

Bloggerska - Exempel


Beatrice Lönn