Blogg

Klickerträning

Visst är det roligt med hundar :). Började fundera på vad Stella kan nu och insåg att hon faktiskt kan en del saker redan . Sitt , hit , ligg , gå bredvid, ( hmm, beroende på vilken störning då) vacker tass , give me five, rulla runt . Och nu. Så har vi börjat träna in "backa" med klicker - jisses vad roligt . Finns det någon fler som använder klicker ? En utmaning för mig är ju att klicka vid rätt tillfälle!!! Nu ska nästa sak bli att befästa " hålla fast olika föremål" och ge mig det i handen :0.  Idag har vi haft förmånen att träna med en ung springerhane på 9 mån . oxå har dem fått härjat av sig oxå förstås . image

 När man arbetar dagtid så får man försöka fånga solljuset på helgerna istället. På vardagarna så försöker vi hitta upplysta platser såsom denna och denna plats är väl vacker ? imageHär är det Fritt fram och rusa av sig efter att matte varit på jobbet och alldeles utmärkt för en matte att varva ned efter jobbet :P . 

På återseende // 


Spöken

spöken har dykt upp och Stella tycker att dagens promenad med en riktigt otäckt monster var det värsta idag. När sedan matte gick fram och klappade på den - ja då kunde den inte vara så farlig .

Tänk vad en  svart soptunna kan göra en prommis så spännande 

På återseende // 


Motivation och belöning

nu har det gått  någon månad sedan sist och livet med Stella fortsätter. Vi har nu viltspårtränat med stort spårintresse , det har fungerat kanon. Trodde att vi skulle Starta anlag innan vintern - döm om min förvåning när jag fick höra att reglerna ändrats till att man måste vara 9 mån och över . så utifrån det så tar vi itu med det till våren istället - för det är ju så kul . 

Tänk att jag för någon månad sedan tänkte att Stella var rädd för andra hundar - DET ÄR HON INTE - nu så ser hon alla fyrbenta som potentiella lekkamrater istället. På gott och ont ;). 

Lillhjärtat har verkligen tagit våra hjärtan med storm och jag lovar - hon är snabb att utnyttja det oxå bl.a. genom att charma till sig extra godbitar av husse ;). 

Vi fortsätter i sakta mak att jobba med kontakt och lydnad och här måste jag , matte alltså slå mig själv i huvudet ibland för att påminna mig själv att ha TÅLAMOD :P , inte ha så bråttom och tänka att hon är i valpålder . Och inte ha så stora krav . Hon är faktiskt väldigt duktig :D . så därav motivation och belöning . att hitta rätt belöning för motivera till uppgiften. Vi har provat på klickerträning och ska fortsätta med det - leka oss fram . Jag vill ju att Stella ska fortsätta imagetycka att det är jätteroligt att jobba med sin matte och faktiskt strunta i alla störningsmoment runt omkring . Jag undrar - en maskeraddräkt som levande  kycklingkorv - eller utklädd till Springervalp - det vore nåt kanske :P. På utställningen så fick hon väldigt bra kritik som avslutades med att hon hade något röda ögon som störde uttrycket- kunde ju inte förklara För domaren att hon under 2 timmar före hade fullt sjå att hålla koll på 148 valpar som hon trodde hon skulle få leka med, något överansträngd efter att gjort sitt bästa för att få igång alla . Vad har nu matte lärt sig ? 1. Stella är inte rädd för hundar!! 2 . Passivitetsträning med andra hundar 3 . Ta med buren !! imageimage


På återseende //

Bildspel

 

Bloggerska - Exempel


Beatrice Lönn