Blogg

Apportering

svårt att låta bli , att träna på  Apportering . Det är ju så kul 😃

Min Minna , första springern i mitt liv , hon är en rätt tjurig liten dam . Kommer ihåg vad jag kämpade m apporteringen på henne och till slut satt det 😀.  

det finns fördelar med att få till en bra apportering för sin hund . Minna , hon underlättade livet för sin matte många ggr . Varje morgon apporterade hon morgontidningen och när matte inte orkade bära handväskan så bar hon den från bilen till huset . Hon apporterade in fågel i ett fint grepp . Hon bar stolt på kopplet eller på mina vantar när hon gick lös bredvid mig på promenaderna . Hon fick en uppgift som hon var så stolt över😘. 

Stella , älskar dem här apporteringsövningarna vi håller på med ....men när det kommer till saker hon vill behålla själv då jäklar lämnas det inte över till matte inte 😰 utan då sitter föremålet i ett järngrepp mellan käkarna och inte tänker hon släppa det inte oavsett om matte lockar med en korvring framför nosen på henne 😂😂. 

Jo det funkar jättebra ibland när vi går på promenader i koppel och att jag då lägger ut saker åt henne för att apportera . Då sitter apporteringen klockrent - ungefär som att Stella då tänker att det är kört att hitta på något fuffens då . 

Nu ska man väl inte träna in så mycket för nu har lilla damen börjat löpa så håll er undan nu alla hanhundar . Det hemska tikskyddet har kommit fram igen .  imageimage 

Skogspromenader i vacker natur är nog både Stellas och min favoritstund 🐾 och extra stolt blir man ju när man stöter på tre vackra rådjur och min okopplade hund lyder 😀 sätter sig ner på signal och håller i sig för att inte rusa efter i vild jakt . 

På återseende // 

 

 

 

Bildspel

 

Bloggerska - Exempel


Beatrice Lönn