Blogg

En dag med Canineopat och ESS

Idag for vi, jag ,Jocke och Yazzie till hudiksvall på medlemsmöte med springerklubben nedre norra. Mycket väl arrangerat , trevligt men framförallt så matnyttigt. Vi lyssnade på en  föreläsning av Åsa Carlsson som är certifierad canineopat.

Vad gör en sådan då tro? Jo - det har vi lärt oss nu nämligen

I deras yrkesroll ingår att undersöka och behandla  hundens rörelseapparat dvs skelett ,leder ,muskler ,senor och ligament, kolla på hundens rörelsemönster ,hållning, muskulatur och samspelet mellan dessa aspekter. Detta i syfte att bota,förebygga och lindra sjukdom och skada.

Åsa var väldigt duktig och undersökte samtidigt hundarna var och en under föreläsningen vilket gav en helt annan förståelse, hon gav också ägarna råd om enskildes hund, att tänka på och uppmärksamma.

Yazzie ,lilla gumman tyckte nog att det var jättetråkigt i bilen så hon var rejält taggad på någon kul aktivitet när jag hämtade ut henne . Mäkta förvånad över att få ställa sig på ett trimbord - inte riktigt hennes ide om vad som är kul. Hon skötte sig galant den lilla damen och fick faktiskt en OK-stämpel i baken om att hon var riktig fräsch i kroppen  vilket matte tyckte var superbra. 

fysioterapeut (Lånad bild av Vaino)

Yazzie showade genom att demonstrera för publiken henns glädjesuperhopp och en annan hundägare med valp från samma kennel som Yazzie började direkt fundera på om det ligger hos alla Mountjoy-hundar ;P.

Så för oss handlar det om att förebygga att det inte ska uppstå något, Åsa pratade om vikten av att värma upp hunden innan någon aktivitet och om nyttan av massage - där har vi en del att lära tror jag.  Jag brukar ju stretcha Yazzie om det har blivit mycket aktion  men massage och framförallt djupgående massage kan jag inget om. Min man däremot är ju utbildad i massage och brukar ju föredra att massera hunden framför matte så jag tänkte att vi ska boka in en tid så han får lära sig om hur man masserar Yazzie på "korrekt , djupgående sätt"

Yazzie massage 

Hon njuter ju helt klart av det :)

Imorgon ska vi njuta av  dagen i skogen med hopp om att jägarna håller sig borta

Yazzie i skogen

På återseende //

Bildspel

 

Bloggerska - Exempel


Beatrice Lönn