Blogg

Kennelns första valpträff varade i två dagar

Hej

Nu så har jag haft alla valpar samlade en hel helg -så underbart att få se de nu 6 månaders valparna tillsammans igen. Tänk att alla valpköpare kom och dem reste långt många- så tacksam för deras engagemang.

Lördagen var det planerat introduktion till rallylydnad och på eftermiddagen Nosework , Söndagen blev det Viltspår för hela slanten. Det blev således en intensiv helg för både valpar och deras matte och husse. Men alla gjorde det jättebra och jag fick en chans att verkligen se och bedöma deras utveckling och jag är jättenöjd med vad jag såg.

Valparna hade väldigt lätt att lära sig nya saker, sociala, glada och arbetsvilliga  . Mäkta stolt uppfödare såg på när de efter en intensivkurs i Nosework av Barbro Edstrand markerade eukalyptusdoften i lådorna  direkt  , inte illa för att vara 6 månader och haft rallylydnad före.

Viltspåret på söndagen gick över all förväntan. Många hade inte ens testat viltspår på sina hundar och alla gick som klockor i spåren , mest nyfiken på vad bloddoften kunde leda till. Alla hundar med matte och husse kom ut med ett leeende från skogen.

Det finns ju många fler aktiviteter man kan pyssla med på sina hundar men det är nog inte så lätt när man inte riktigt vet hur det går till -så jag hoppas denna helg gav inspiration till att kanske pyssla med något av dessa. Med sig hem fick dem material för fortsatt nosework och varsin rådjursklöv (ingen dold agenda här inte   ).

Fantastiska valpköpare som är lika nyfiken som sina valpar att lära sig nya saker. En rolig överaskning för mig är att många anmäler till utställning på löpande band fastän detta inte alls var på agendan när de köpte valpen. I September träffs vi på utställning igen och då är det 5 st av kullen som visas   och jag får träffa dem igen  P1120194

Rallylydnadsträning

P1120229

Terje ,stolt kille med klöven  ,P1120218

På återseende //

 

 

Bildspel

 

Bloggerska - Exempel


Beatrice Lönn